لوازم اصلی هوشمندسازی ساختمان

فهرست مطالب

لوازم اصلی هوشمندسازی ساختمان اجزای تشکیل دهنده ی هر خانه ی هوشمند شامل کلید هوشمند، دستگیره هوشمند، سیستم صوتی و … می شود. همانطور که می دانید خانه های هوشمند از فناوری های نو ظهور در عصر جدید می باشد زمانی که انسان با احساس نیاز بیشتر به داشتن رفاه و آسایش در زندگی به وجود آمده است. با هوشمند بودن ساختمان در زندگیمان هنگام خروج از منزل دیگر نگران فراموش کردن بستن درب ها، خاموش کردن سیستم روشنایی و وسایل برقی روشن در خانه نیستیم.

امروزه شرکت های زیادی با توجه به پیشرفت زیاد تکنولوژی در زمینه خانه هوشمند ایرانی فعالیت می کنند. همچنین در سال های اخیر استفاده از خانه هوشمند سالمندان برای راحتی بیشتر این عزیزان نیز مورد توجه بسیار قرار گرفته است. به کمک تجهیزات هوشمندسازی ساختمان می توان مکان های هوشمند زیادی مانند هتل ،مدرسه ،بیمارستان، ساختمان و حتی خوابگاه هوشمند داشت.

هوشمند کردن هر ساختمان یکی از بهترین روش‌های استفاده از تکنولوژی‌های مدرن و افزایش بهره‌ وری ساختمان است. با هوشمندسازی، می‌توانید به صورت لحظه‌ای و از فاصله‌های دور و نزدیک، بخش‌های مختلف خانه را کنترل نمایید.

اثر بخشی لوازم اصلی هوشمندسازی ساختمان :

1- کنترل روشنایی : تنظیم دلخواه نور محیط

2- مدیریت تهویه: کنترل سیستم‌های سرمایش و گرمایش با توجه به تعداد افراد موجود در خانه.

3- شناسایی وسایل پر مصرف: مدیریت تجهیزات بر اساس نیاز.

4- افزایش امنیت ساختمان: استفاده از سیستم‌های اعلام حریق و دوربین‌های مداربسته.

5- قطع خودکار برق، آب و گاز در موارد اضطراری.

6- کنترل تمام تجهیزات با موبایل و از راه دور.

7- فعال و غیرفعالسازی تجهیزات مطابق با برنامه زمان‌بندی شده.

پس به طور کلی، هوشمندسازی ساختمان باعث افزایش امنیت، کاهش هزینه‌ها، و بهبود کیفیت زندگی می‌شود. در همین راستا تا جایی که می توانید از لوازمی استفاده کنید که کیفیت بالایی داشته باشند. اینگونه ساختمان شما کمتر دچار خرابی می شود و دیگر نیازی به حضوری دائمی تعمیرکار در محل شما نیست.

 

نصب وسایل اصلی سیستم هوشمند

نصب وسایل اصلی سیستم هوشمند

برای نصب سیستم هوشمندسازی ساختمان، نیاز به معماری شبکه‌ ای مناسب دارید. انتخاب معماری شبکه بستگی به نوع سیستم هوشمند، ابعاد ساختمان، نیازها و اهداف شما دارد. در زیر، به برخی از معماری‌های شبکه‌ای که معمولاً در هوشمند نمودن ساختمان استفاده می‌شود، اشاره می‌ کنیم:

 پیاده سازی با PLC :

1- در این روش، اطلاعات بر روی سیم‌های برق موجود منتقل می‌شود.

2- ماژول‌ها برای دریافت اطلاعات از مرکز کنترل نصب می‌شوند.

3- مرکز کنترل نقش مهمی در ارسال دستورات به ماژول‌ها دارد.

 پیاده سازی با BUS :

1- در این روش، سیم‌های انتقال اطلاعات از سیم‌های جریان برق مجزا هستند.

2- اطلاعات از سنسورها به مرکز کنترل ارسال می‌شود.

 پیاده سازی با KNX :

 یکی از پرکاربردترین  استاندارد ها در هوشمند سازی ساختمان است .KNX این استاندارد امکان برنامه‌ریزی و یکپارچه‌سازی تجهیزات با برندهای مختلف را فراهم می‌کند. با انتخاب معماری شبکه‌ای مناسب، می‌توانید سیستم هوشمندسازی ساختمان را به درستی نصب و بهره‌برداری کنید.

 آشنایی با مفهوم BMS  :

قبل از خرید لوازم اصلی هوشمندسازی ساختمان، در ابتدا باید مفهوم سیستم مدیریت ساختمان را درک کنید. نصب سیستم هوشمند، امکان کنترل تمامی ویژگی‌ های مهم و امنیتی خانه را به کمک یک تلفن همراه فراهم می‌کند. این مزیت به شما اطمینان می‌دهد که در هر زمان و مکانی می‌توانید خانه خود را کنترل کنید. دانستن اصول نصب این سیستم ضروری است تا از مزایای آن بهره‌برداری کنید.

پیاده‌سازی سیم کشی هوشمند: آشنایی با اصول پیاده‌ سازی سیم کشی هوشمند و نصب تجهیزات بدون سیم ضروری است.

هماهنگ‌سازی تجهیزات: اجزای مختلف سیستم هوشمندسازی را با یکدیگر هماهنگ کنید. اتصال و هماهنگ کردن تجهیزات مانند سیستم‌های سرمایشی و گرمایی، پرده برقی و سایر تجهیزات را به خوبی بیاموزید.

عیب‌یابی: در این مرحله، عیب‌یابی ساختمان را انجام دهید تا عملکرد سیستم هوشمند را بهبود بخشید

نصب کلیدهای هوشمند: نصب کلیدهای هوشمند مانند کلید پرده یا کولر، تجربه لذت‌بخشی از سیستم هوشمند را به شما خواهد داد.

 

 

تابلو هوشمند

در سیستم وایر ما نیاز به تابلوی برق داریم، تابلو برق یک محفظه است که برای نصب و سیم‌بندی تجهیزات الکتریکی یا الکترونیکی طراحی شده است. این محفظه شامل کلیدها، قطعات کنترلی، حفاظتی، و لوازم نمایشگر (مانند ولتاژ، جریان، فرکانس، توان، کسینوس فی، و غیره) می‌شود. تابلو برق به منظور کنترل، نیرو رسانی، و توزیع انرژی الکتریکی در صنایع برق استفاده می‌شود.

این تابلوها از نظر ساختمان به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند، از جمله ایستاده، دیواری، روی سکو، و روکار. اجزای تابلو برق شامل بدنه تابلو، کلیدها، شینه‌ها، و هادی‌ها می‌شوند. استفاده از تابلو برق امکان کنترل و حفاظت مطمئن‌تری را فراهم می‌کند، هزینه سیستم را کاهش می‌دهد، تعمیر و نگهداری آن ساده‌تر است، و ایمنی افراد را در برابر اتفاقاتی مانند برق‌گرفتگی بالاتر می‌برد. در سیستم وایرلس نیازی به تابلو هوشمند نداریم زیرا با همان کابل کشی ساختمان هست

نمونه ای از رله های هوشمند

رله هوشمند

رله هوشمند یک نوع کلید الکتریکی-مکانیکی سریع محسوب می‌شود. در این دستگاه، ضمن عبور جریان الکتریکی از درون یک سیم پیچ، یک میدان مغناطیسی به وجود می‌آید. این میدان باعث تحریک تیغه‌های مکانیکی شده و عکس‌العمل دستگاه را رقم می‌زند. رله‌های هوشمند در اکثر اوقات مشابه کلیدهای الکتریکی در مسیر سیم‌های فازها قرار می‌گیرند. از رله‌ها برای روشن و خاموش کردن دستگاه‌های الکتریکی استفاده می‌کنند. بسته به نوع کاربرد رله هوشمند، می‌توان از آن برای حفاظت و کنترل در تابلو برق صنعتی استفاده نمود.

این دستگاه‌ها قادر به انجام عملیات پیچیده‌تر و دقیق‌تر هستند و به عنوان یک جزء مهم در تحقق اتوماسیون و همچنین ایجاد اتصال به شبکه‌های هوشمند عمل می‌کنندو ما انواع مختلف از رله های هوشمند را داریم از رله های 4 کانال تا رله های 20 کانال که رله های چهار تا شانزده کانال دارای دکمه هایی هستن که از طریق آن بتوان کنترل داشت و رله 17 کانال و 20 کانال دکمه ندارن.

نکته: رله 17 کانال دارای 16دیمر 5آمپر و 4 تا دیمر 10آمپر و کنترل از راه دور را از طریق این رله میتوانید داشته باشید

در وایرلس هم رله های پشت کلیدی را داریم که در پشت کلید های سنتی میتوانند نصب شوند و برای داشتن کنترل از راه دور نیاز به مودم  و اکستندر داریم همچنین در وایرلس رله های تک کانال ،دو کانال ،چهار کانال داریم که برای موتورخانه ،آبیاری و .. به کار می رود .

مبدل سنتی به هوشمند

یکی دیگر از لوازم اصلی هوشمندسازی ساختمان مبدل کلید و پریز سنتی به هوشمنددر وایر یک راهکار عالی برای تبدیل کلیدها و پریزهای سنتی به دستگاه‌های هوشمند است. این مبدل‌ها به شما امکان کنترل دستگاه‌های الکتریکی را از راه دور از طریق تلفن همراه یا تبلت می‌دهند. نصب آن‌ها نیز بسیار آسان است. با استفاده از مبدل کلید و پریز سنتی به هوشمند، می‌توانید روشنایی منزل، دستگاه‌های الکتریکی، و حتی پریزها را به صورت هوشمند کنترل کنید. این راهکار به شما امکاناتی مانند کنترل از راه دور، زمان‌بندی، و اتوماسیون را فراهم می‌کند.

از مبدل کلید و پریز سنتی به هوشمند می‌توان در خانه‌های هوشمند، دفاتر کار، و محیط‌های صنعتی استفاده کرد. این دستگاه‌ها به شما امکان کنترل مطمئن‌تر و هوشمندانه‌تر را می‌دهند و به افزایش ایمنی و کارایی کمک می‌کنند این مبدل ها از 4 کانال هستن تا 51 کانال با قیمت های مختلف که میتوانید تهیه کنید.

نمونه ای از رله های هوشمند

دیمر هوشمند

دیمر هوشمند در سیستم‌های خانه‌هوشمند نقش مهمی ایفا می‌کند. این دستگاه قابلیت کنترل نور و تنظیم روشنایی را دارد. برخی از نکات مرتبط با دیمر هوشمند عبارتند از :

1-نوع دیمر

دیمر‌ها به دو نوع مکانیکی و لمسی تقسیم می‌شوند:

     دیمر مکانیکی با چرخش ولوم نور را کم و زیاد می‌کند

     دیمر لمسی هوشمند دارای دکمه‌های لمسی است و معمولاً ظاهر زیبا و لوکسی دارد

2-کابرد ها

   کنترل نور لامپ‌های رشته‌ای

    تنظیم توان هیتر

     کاهش سرعت موتور‌های یونیورسال

     تنظیم روشنایی نوارهای LED

3-اتصال به شبکه

   دیمر‌های هوشمند می‌توانند از طریق وای‌فای و اینترنت کنترل شوند

     قابلیت تنظیم هر کانال با ریموت رادیویی را دارند

دیمر هوشمند در کنترل نور و ایجاد جو مناسب در فضاهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

نتیجه گیری:

شما می توانید با توجه به خانه و نیاز خود و همچنن شرایط موجود آیتم ها و لوازم اصلی هوشمندسازی ساختمان خود را انتخاب کنید. همچنین آسایش و رفاه را برای خودتان و عزیزانتان ارمغان بیاورید. ما در خدمت شما هستیم تا آرزو های شمارو محقق سازیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به اشتراک بگذارید
بیشتر بخوانید
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

linkedin واتس آپ واتس آپ تلگرام
فروشگاه
0 علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من