عملکرد، تعریف و ویژگی یک ساختمان هوشمند فوق العاده

فهرست مطالب

ویژگی ساختمان هوشمند فوق العاده را تعریف می کنیم ؟ ساختمان هوشمند ، ساختمانی است که با نصب  تجهیزات برقی و الکترونیکی دلخواه می توان کلیه دستگاهها و لوازم ساختمان را از طریق یک کلید و یا از طریق گوشی از هر نقطه دنیا مدیریت کرد. با برنامه ریزی کردن سناریوهای مورد نظر ، که نتیجه آن آسایش و راحتی و امنیت و صرفه جویی در وقت و انرژی خواهد بود. هیچ وقت نگران این نخواهید بود که با توجه به فصل سرد یا گرم سال، از بیرون به خانه برسید و بخاری ها یا کولرها را روشن کنید تا دما به مطلوب برسد. چون با خیال راحت از همان راه دور می توانید با موبایل خود سیستم گرمایش یا کولر را روشن کنید. اینگونه زمانی که به خانه برسید، دما به حد مطلوب خواهد رسید.

یا  به طور مثال اگر تمایل داشتید در فصل زمستان و یا تابستان در استخر خانه ات شنا کنی اما حوصله ی این را نداری که بخواهی چند ساعت منتظر باشی تا دمای آب  استخر به حد مطلوب برسد،  فقط کافیست قبلا از طریق گوشی خود یا کلید هوشمند و یا با انجام سناریوهای مختلف برای روزهای مورد نظرتان ، گرم بودن آب استخر را برنامه ریزی کنید.

یکی از اصلی‌ترین ویژگی های ساختمان های هوشمند، استفاده از سیستم های مدیریت انرژی است. این سیستم ها با بهره گیری از حسگرها و الگوریتم های پیشرفته، مصرف انرژی در ساختمان را بهینه سازی می کنند. برای مثال، سیستم های گرمایش، سرمایش و روشنایی با توجه به حضور یا عدم حضور افراد در فضاها و شرایط جوی تنظیم می شوند. این عملکرد هوشمندانه، نه تنها باعث کاهش مصرف انرژی می شود، بلکه به حفظ منابع طبیعی و کاهش آلودگی های زیست محیطی نیز کمک می‌کند.

 

صرفه جویی در مصرف انرژی و هزینه ها:

در یک ساختمان هوشمند با کنترل روشنایی و کنترل سیستم گرمایش و سرمایش و حتی کنترل درب و تجهیزات الکترونیکی دیگر، می توان مصرف انرژی را تا حد بسیار زیادی کاهش داد . یک ساختمان هوشمند با زیرساخت خیلی قوی می تواند انطباق با تغییر وضعیت محیط داشته باشد و خودش را با شرایط مختلف و همچنین با ساکنین وفق دهد و آسایش و امنیت و رفاه را ایجاد کند.

امروزه رقم قابل توجهی از هزینه های یک ساختمان صرف مصرف انرژی می شود و این موضوع باعث گردید تا سازمان های مختلفی دنبال راه حل باشند تا شاید بتوانند امکان مدیریت در بحث مصرف انرژی پیدا کنند. در همین مدت کمی که بکار گیری هوشمندسازی اجرایی شده کارشناسان به این مطلب پی برده اند که واقعا امکان صرفه جویی و مدیریت در مصرف انرژی امکان پذیر است.

بیشتر بخوانید:

 

تعریف یک ساختمان هوشمند:

ساختمان هوشمند به ساختمانی گفته میشود که همون اول به شما رفاه و اسایش و محیط مطلوب و با امنیت بالایی رو به شما میدهد که هم مقرون به صرفه و هم در مصرف انرژی صرفه جویی میشود . به 4 مورد مهم در زمینه هوشمندسازی می پردازیم:

  1. سیستم ها
  2. ساختار
  3. سرویس ها
  4. مدیریت و رابطه میان آنها

راحتی و آسایش ساکنان نیز یکی دیگر از اهداف اصلی در طراحی ساختمان‌های هوشمند است. این ساختمان‌ها با استفاده از سیستم‌های خودکار، شرایط محیطی مانند دما، رطوبت و نور را بر اساس ترجیحات شخصی افراد تنظیم می‌کنند. همچنین، امکان کنترل از راه دور تجهیزات مختلف از طریق گوشی های هوشمند یا دستگاه های دیگر فراهم است تا زندگی را برای ساکنان بسیار راحت تر کند.

یکی دیگر از جنبه‌های مهم ساختمان‌های هوشمند، پایداری و بهره‌وری آن‌ها در استفاده از منابع است. این ساختمان‌ها با استفاده از فناوری‌های نوین، مانند جمع‌آوری و استفاده مجدد از آب باران، بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر مثل انرژی خورشیدی، و مدیریت پسماند، به حفظ محیط زیست کمک می‌کنند. این ویژگی‌ها نه تنها به کاهش هزینه‌های عملیاتی ساختمان کمک می‌کنند، بلکه اثرات منفی بر محیط زیست را نیز به حداقل می‌رسانند.

کاربرد سیستم ساختمان هوشمند:

  • نظارت بر رفت و آمد در ساختمان هوشمند
  • نظارت و کنترل هوشمند بر میزان روشنایی ها، میزان دما، رطوبت در ساختمان
  • شبیه سازی حضور در خانه یا اتاق حتی در صورت عدم حضور
  • خاموش کردن کلیه  لوازم برقی ساختمان در صورتی که نیاز به روشن بودن آنها نباشد با کمک موبایل و یا کلید های هوشمند
  • کاهش قابل توجه درمصرف در استفاده از برق ،گاز، آب ،تلفن و …
  • باز و بست کردن درب‌ها، پنجره‌ها، پرده‌ها و…  از راه دور
  • ایمن کردن جان ساکنین و ساختمان در برابر حوادثی مثل نشت گاز ، آتش‌سوزی ، و …
  • ایمن کردن ساختمان با ظریب اطمینان بالا در مقابل سرقت با کمک دزد گیر و یا دوربین مدار بسته
  • جبران هزینه‌های سیستم  هوشمند سازی در مدت کوتاهی با صرفه جویی در مصرف انرژی
  •  آبیاری هوشمند گل و گیاه
  • سناریو هوشمند پارتی و جشن ها
  • کنترل هوشمند  دمای آب استخر و حتی کنترل تاثیر اشعه نور خورشید بر آب

ویژگی ساختمان هوشمند فوق العاده چیست؟

سیستم های هوشمند زمانی که وارد عرصه بازار شد بیشتر در ساختمان های بسیار بزرگ یا ویلاهای لاکچری با سیستم های قدرتمند مکانیکی و الکتریکی و لوله کشی گسترده اجرا می شد. اما امروزه این سیستم فراگیر شد و در بسیاری از ساختمان ها ، ویلاها ، مطب ها ، بیمارستان ها ، فروشگاه ها و …… اجرا می شود .

هزینه های رو به افزایش آب و برق ، گاز و تلفن، و نیاز به صرفه جویی بیشتر، شاید یکی از مهم ترین دلایل در توجیه اقتصادی اجرای این سیستم باشد تا بتوانند :

  1. دمای فضاهایی مانند سالن ها و اتاق‌ها و پکیج و یا قسمت‌های مختلف ساختمان را کنترل کنند.
  2. چراغهای روشن را وقتی مورد نیاز نیستند را بتوانند خاموش کنند.
  3. بسته یا باز بودن دربها و پنجره‌ها را در فصل سرد ویا فصل گرم هشدار داده شود.
  4. در صورت لزوم بتوانند از راه دور برق کلیه لوازم برقی بدون استفاده را خاموش کنند.
  5. کنترل و برنامه ریزی برلوازم پرمصرف در زمان‌های پیک بطوریکه امکان استفاده وجود نداشته باشد.
  6. کاهش وکنترل اتوماتیک مصرف چراغها به وسیله دستگاههای کاهنده‌ مصرف
  7. ایجاد جلوه های ویژه نورپردازی در مراسم از جمله درجشنها و مناسبتها

تاثیر هوشمندسازی ساختمان

  • افزایش امنیت: ساختمان های هوشمند از سیستم‌های پیشرفته امنیتی بهره می‌برند که یکی از ویژگی ساختمان هوشمند فوق العاده است. حسگرهای حرکتی، دوربین های مدار بسته، و سیستم‌های تشخیص چهره، به طور مداوم بر امنیت ساختمان نظارت می‌کنند. در صورت بروز هرگونه تهدید، سیستم‌ها به صورت خودکار هشدار می‌دهند و اقدامات لازم را انجام می‌دهند، که این امر آرامش خاطر ساکنان را افزایش می‌دهد.
  • افزایش ارزش ملک: ساختمان‌های هوشمند به دلیل ویژگی‌های پیشرفته و کارایی بالا، دارای ارزش بیشتری در بازار املاک هستند. این ساختمان ها را به عنوان یک سرمایه گذاری پایدار در نظر می گیریم و می‌توانند در طول زمان ارزش خود را حفظ یا حتی افزایش دهند.
  • مدیریت بهتر ساختمان: سیستم‌های هوشمند به مدیران ساختمان این امکان را می‌دهند که به صورت بلادرنگ اطلاعات دقیقی از وضعیت ساختمان و نیازهای ساکنان دریافت کنند. این اطلاعات به بهبود کارایی عملیات، رفع سریع‌تر مشکلات و افزایش رضایت ساکنان کمک می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به اشتراک بگذارید
بیشتر بخوانید
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

linkedin واتس آپ واتس آپ تلگرام
فروشگاه
0 علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من